Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alberg Municipal de Vilafranca recupera l’ocupació després de la pandèmia

L’Alberg gairebé duplica les pernoctacions respecte a l’any 2019

El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat pel responsable de l’Alberg Municipal de Joventut, Dani Sàez, ha presentat les xifres d’ocupació de l’equipament aquest any, en què es posa de manifest la recuperació amb escreix de l’activitat. “Després de dos anys durs per la pandèmia, en què es va haver de tanca l’alberg i cedir-lo temporalment per usos sanitaris, estem contents perquè, amb la represa de l’activitat des del març de 2021, estem gairebé duplicant les xifres del darrer any anterior a la pandèmia, el 2019”, ha afirmat el regidor.

Segons Medialdea, aquestes xifres tan positives refermen l’aposta que en el seu moment es va fer d’adherir-se a la xarxa catalana d’albergs Xanascat i per ser un alberg destinat principalment grups. “Amb el servei Bed&Bike adreçat al col·lectiu cicloturista i altres millores esperem incrementar els usos i l’ocupació de l’equipament” ha reblat el regidor de Joventut.

Per la seva banda, Dani Sàez explicava les xifres de pernoctacions reals entre gener i juny i de reserves confirmades de juliol a desembre. En aquest sentit, s’ha passat de 1.700 pernoctacions al 2019 a un total de 2.965 al 2022. Pel que fa al percentatge d’ocupació sobre el total de places ofertades ha pujat del 13,6% al 21% i de 76 dies d’obertura al 2019 a 102 al 2022. El nombre total d’usuaris també ha augmentat força, passant de 718 a 1.037. També és destacable l’increment del nombre de persones allotjades els dies d’obertura, de 23,4 a gairebé 29. “La demanda ha anat creixent i també la durada de les estades. Els grups són el nostre públic prioritari. Tenir les instal·lacions esportives tan a prop ens hi ajuda molt. En això treballem colze a colze amb el Servei d’Esports”.

Com a exemples d’usos, el responsable de l’alberg ha posat les escoles de fan estades a Vilafranca en dies laborables, l’ús per part d’associacions de caràcter social que treballen amb persones amb diversitat funcional, estades que tenen a veure amb esdeveniments que tenen lloc a Vilafranca o intercanvis culturals, esportius i socials amb entitats de Vilafranca. Aquest mes de juliol, han fet ús de l’alberg equips inferiors de la Selecció Espanyola d’Hoquei, tant femení com masculí.

El regidor Medialdea ha recordat que actualment l’alberg disposa de 60 places, amb habitacions de 8, 6, 4 i 2 persones i explicava que en breu es preveu fer una renovació de les lliteres que permetrà ampliar la seva capacitat a 72 places.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: