Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Iolanda Bustos i la seva cuina de les flors ha encetat el cicle de tertúlies als cellers

Un juliol més arriba aquest cicle de tertúlies literàries que acosta a quatre cellers del Penedès autors que han publicat recentment per tal que presentin els seus llibres tot parlant amb els lectors

El celler ‘U més U’ ha estat el primer que ha acollit les tertúlies literàries que organitzen de manera conjunta els dimecres de juliol la llibreria La Cultural, Vinseum, la biblioteca Torras i Beges i Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió.

La periodista de Ràdio Vilafranca Sílvia Delgado va conduir la conversa amb la xef Iolanda Bustos tot presentant ‘Cuina amb flors’, el dimecres 6 de juliol i com sempre amb una bona presència de públic.

Des de Vinseum, el seu responsable d’activitats culturals Jordi Ribas recordava precisament que fa tres anys a causa de la pandèmia es va decidir canviar l’espai habitual de la terrassa del Vinseum per aprofitar els espais a l’aire lliure de cellers amics del Museu.

La selecció dels llibres es fa de la mà de la Cultural, i sempre buscant llibres frescos i d’autors mediàtics que puguin resultar atractius per el gran públic.

Iolanda Bustos es mostrava satisfeta de poder parlar del seu llibre en un espai tant especial com el d’aquest celler penedesenc, i més tenint en compte que precisament venia a parlar de plantes, de cuina i per tant d’un tema que lliga també amb els vins.

Bustos recordava que ella és filla de cuinera i pastor, i que per tant la conjunció de menjar i flors la viscut des de petita.

En el decurs de la tertúlia va explicar que la seva proposta no va en la línia de decorar o florejar el plat, sinó de potenciar el sabor aprofitant les qualitats de les plantes.

La propera cita d’aquest cicles serà el dimecres 13 de juliol, al celler Llopart i amb l’escriptora Empar Moliner de convidada per tal de presentar ‘Benvolguda’. En aquest cas la tertúlia la conduirà el periodista Josep Maria Soler.

El cicle continuarà el dimecres 20 de juliol amb l’escriptor Toni Orensanz i el dia 27 de juliol finalitzarà amb el cantant Lluís Gavaldà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: