Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La X edició del Most tanca amb la satisfacció d’haver salvat un any complicat i mirant el 2022

Excepcionalment s’ha celebrat enguany al mes de juny, i l’organització ja treballa per fer la del 2022 novament al novembre. Malgrat que en algunes sessions ha mancat públic, el balanç és positiu.

Diumenge l’Auditori de Vilafranca acollia la gala de tancament de la desena edició del Most Festival, celebrada al juny de manera excepcional després que el novembre passat s’hagués d’ajornar.

Des de l’organització, el responsable d’activitats Jordi Ribas, explicava que ha estat una edició complicada, però també molt potent. Un any que ha permès salvar el Most, i que ha hagut de conviure amb uns nivells de públic molt divers.

Adaptar-se a les noves dates ha estat complicat, però al mateix temps il·lusionant. Ribas apunta que de cara al 2022 la previsió és tornar a celebrar-lo en la primera quinzena de novembre.

Des de la direcció del Most es destaca també el suport dels cellers i en general del públic que malgrat tot han respost aquest any complicat.

En aquesta cloenda hi assistia també l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, tot recordant que des de l’Ajuntament s’ha donat tot el recolzament al festival. Després de 10 anys, s’han superat moltes situacions complicades, a nivell social i econòmic. Regull destacava la importància de mantenir un festival com el Most que ajuda a fer arribar el món del vi al públic des d’una mirada diferent com és la del cinema.

Entre els al·licients de la darrera sessió de diumenge hi havia, a banda de conèixer el palmarès del festival, la presència de Pere Portabella que va rebre el premi honorífic del Most, i la del director Agustí Villaronga i l’actor Roger Casamajor, que van venir presentar la primera projecció pública a Catalunya de la pel·lícula ‘El ventre del mar’. Ambdós estaven molt satisfets ja que el film havia estat recentment premiat al festival de Màlaga.

Villaronga comentava que la pel·lícula donava un missatge molt clar, i estava relativament sorprès per l’èxit al festival de Màlaga.

Entre els guardons el gran premi del jurat va ser per ‘L’Âge d’Or’; el premi al millor treballa audiovisual expressant els valors dels vins amb DO va ser ex aequo per ‘Priorat, retorn als orígens’ i ‘Queda’t a casa’. La millor ficció va ser per ‘Dolium Péplum’; i el millor documental ex aequo va ser per ‘L’Âme du vin’ i ‘Envino veritas: Galícia del terrior al natural’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: