Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francisco Maya, l’ex del Vilafranca que vol canviar el joc i que al futbol es disputin 4 punts

Maya defensa que el servei de banda es realitzi amb el peu o acabar amb la sanció per acumulació de 5 targetes grogues. L’objectiu és que el futbol es converteixi en un joc menys conservador.

Que els equips sumin 4 punts al final dels 90 minuts de joc. Aquesta és la proposta de Francisco Maya Calderón al seu llibre ‘Fútbol. Un cambio de la liga actual’. Un canvi a partir del qual els dos equips lluitarien per sumar 2 punts durant la primera part, en cas de marxar al descans guanyant, i 1, en cas d’empat. I el mateix a la segona. L’objectiu: que les dues parts dels partits tinguin un major al·licient.

Maya, vinculat al futbol com a masatgista, entrenador i jugador, va militar al Vilafranca l’any 1980. Ara, des de la seva experiència i també amb la mirada d’un seguidor del futbol comenta que aquest canvi fomentaria una major competitivitat i faria els partits més entretinguts.

L’autor del llibre també considera obsoleta la sanció per acumulació de cinc targetes grogues, i que només es perdin partits els jugadors que siguin expulsats. Un altre canvi seria l’expulsió durant 10 minuts del 5è jugador amonestat al llarg d’un partit; en cas de succeïr més enllà del minut 80, aquest hauria de de ser substituit immediatament gastant un canvi.

Maya equipara aquests canvis al que va suposar l’aplicació del VAR, o videoarbitratge. Finalment, l’autor advoca per realitzar el servei de banda amb el peu, afirmant que fomentaria un futbol més ofensiu, i que en les tandes de penals executi el primer llençament l’equip que marxés al descans per davant al marcador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: