Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els cellers cooperatius de la zona Cava estan treballant en un Pla estratègic conjunt

Els cellers cooperatius de la zona Cava estan treballant en un Pla estratègic conjunt

L’objectiu primordial és millorar la retribució dels seus productes.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya explica en un comunicat que, després d’una campanya 2020 – 2021 complicada per als cellers cooperatives de la zona cava, aquesta temporada es preveu també difícil. D’una banda perquè “hi ha més hectàrees i producció de la que, aparentment, som capaços de comercialitzar”. D’altra banda, la majoria del Cava que es comercialitza es troba, actualment, “a mans d’empreses i grups d’inversió no vinculats al territori, fet que condiciona la negociació de preus i els acords comercials”. Davant d’aquesta situació, tots els cellers cooperatius de la zona Cava estan treballant en un Pla estratègic conjunt amb la intenció de millorar la retribució dels seus productes. Aquest Pla inclou la realització d’un estudi de costos de l’elaboració del vi base Cava i promou buscar sinergies amb la resta de productors que no pertanyen a cooperatives, donar una solució a la manca de relleu generacional i valoritzar els diferents serveis que s’ofereixen als socis i sòcies.

Així mateix, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va presentar dues candidatures a les eleccions del Consell Regulador de la DO Cava de principis de juliol. La candidatura de la FCAC al “Cens A”, de productors de cooperatives, està integrada per representants les cooperatives Covides, Cellers Domenys, Celler de Viticultors de Vilanova i la Geltrú i Cooperativa Agrícola d’Albinyana. A més, la FCAC participa amb una candidatura representada per la cooperativa Cevipe al “Cens C” (elaboradors de vi base Cava).

L’objectiu de les cooperatives és que s’aposti per diferenciar el cava d’altres escumosos, controlar la producció per adequar l’oferta a la demanda, garantir l’elaboració d’acord amb el sistema tradicional i defensar les varietats autòctones. Finalment, la Federació de Cooperatives reclama un increment de la promoció dels vins i caves de gran consum perquè actualment les accions prioritzen els productes de més alta gamma, que només representen un 10% del total.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: