Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Miquel Pons guanya la medalla d’or al millor xarel.lo del Penedès

Torres, Pinord, Raventos Rossell, Vallformosa, Cavas Hill i Albet i Noya s’enduen l’or en les altres categories. .

L’Auditori de Vilafranca va tornar a ser l’escenari escollit per conèixer els guanyadors del 56è Concurs Tastavins DO Penedès, uns premis organitzats per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la DO Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca. Després de dos anys en que la situació sanitària ha marcat el format de l’esdeveniment, enguany s’ha pogut celebrar amb total normalitat. Enguany 24 cellers de la DO Penedès han estat reconeguts amb un o diversos premis en una gala conduïda per la sommelier, Meritxell Falgueras. Com en la darrera edició, l’acte s’ha pogut seguir en directe a través de Penedès TV.
El Concurs Tastavins DO Penedès es divideix en 7 categories -Blancs, Blancs Criança, Rosats, Negres, Negres Criança, Escumosos Clàssic Penedès i vins Xarel·lo-. El millor xarel.lo ha estat 77 Veremes Xarel·lo Barrica de Caves Miquel Pons. En la categoria de vins blancs l’or ha estat per Viña Esmeralda de Familia Torres. En la categoria de blancs criança l’or ha estat per Lluna Plena de Pinord. En la categoria de rosats l’or se l’ha endut l’Estel d’Argent de Raventos Rossell. Pel que fa a la categoria de vins negres l’or és per l’Eco Negre Freyé de Vallformosa. I en vins negres criança el guanyador ha estat Syrah Kyma de Cavas Hill. Finalment en la categoria d’escumosos Clàssic Penedès l’or ha estat l’Efecte d’Albet i Noya.
Abans de l’entrega de medalles, el Consell Regulador de la DO Penedès va fer entrega del Reconeixement Senyor del Vi a tres persones del sector vitivinícola del Penedès que han mort recentment,Ramon Balada, Josep Puig i Jaume Rovira, a les famílies dels quals se’ls va fer entrega de una estàtua de Demeter en reconeixement a la seva tasca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: