Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els filòsofs Ignasi Roviró i Begoña Román enceten la cinquena edició del Festival Vilapensa

Es tracta de dues veus autoritzades que van reflexionar sobre la temàtica d’enguany a través d’una pregunta: ‘La persona humana, una passió inútil?’

Aquest dilluns al vespre, es va donar el tret de sortida a una nova edició del Festival Vilapensa. Un any més, l’auditori del Vinseum va ser l’escenari del festival de pensament de casa nostra, que també es pot seguir en directe a través de Penedès TV, Ràdio Vilafranca i en streaming a través de la nostra pàgina web. En aquesta ocasió, els protagonistes van ser els filòsofs Ignasi Roviró i Begoña Román, dues veus autoritzades que van reflexionar sobre la temàtica d’enguany a través d’una pregunta: ‘La persona humana, una passió inútil?’

El filòsof per la Universitat de Barcelona, Ignasi Roviró, va respondre aquesta qüestió des de la perspectiva de l’antropologia filosòfica.
A la seva intervenció va fer referència als conceptes de ‘trans’ i ‘post humanisme’. Roviró exposava que si tenim en compte termes com el transhumanisme, el posthumanisme o la intel·ligència artificial veiem que és possible sobrepassar el concepte humà i per tant ens convertim en una passió inútil.

Després de la intervenció de Roviró va ser la filòsofa de la Universitat de Barcelona Begoña Román. En el seu cas, va oferir una reflexió des de l’ètica. Román va reflexionar sobre desitjos i passions, en relació amb la vida i la mort.

Al llarg d’aquesta setmana, l’auditori del Vinseum acollirà les principals conferències de l’edició d’enguany. Aquest dimarts, protagonista destacat: el filòsof i sociòleg francès Giles Lipovetsky que reflexiona sobre les diverses dimensions de la seducció. Un acte que, com la resta de conferències destacades, es pot seguir en directe a través de Penedès TV, Ràdio Vilafranca i en streaming a través de la web www.rtvvilafranca.cat. Després els actes es podran consultar a la carta, a la mateixa web.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: