Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gilles Lipovetsky reflexiona sobre la seducció, en el marc del Festival Vilapensa

Aquest dimarts a la tarda, l’auditori del Vinseum va comptar amb un convidat de luxe: el filòsof i sociòleg francès Gilles Lipovetsky, un referent en el pensament contemporani.

Lipovetsky és molt conegut per analitzar el postmodernisme i l’hipermodernisme. El 1983 va escriure un llibre cabdal que va ser un èxit mundial dins el camp del pensament: L’ère du vide (L’era del buit).

Els seus temes recurrents són la consum, l’hiperindividualisme contemporani, la hipermodernitat, entre molts d’altres. En aquesta ocasió, va reflexionar també sobre el desig i la passió, temes protagonistes del Vilapensa d’enguany. En aquest sentit, Lipovetsky defensa que la passió és necessària per l’existència humana. Exposava també un canvi dels pensadors moderns, respecte el pensament antic.

El pensador relacionava la societat de la seducció amb la societat de consum.

Aquesta conferència, com la resta d’actes principals del VilaPensa, va ser emesa en directe per Penedès TV, Ràdio Vilafranca i en streaming a través de rtvvilafranca.cat. Es pot consultar a la carta a través de la mateixa pàgina web.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: