Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Inventariat el cementiri municipal de Pacs del Penedès

Inventariat el cementiri municipal de Pacs del Penedès

Aquestes tasques les du a terme la Diputació amb la voluntat de donar suport als governs locals en accions de gestió dels seus equipaments.

La Diputació de Barcelona ha realitzat aquest inventari, un treball que constitueix una eina de suport per a la gestió d’aquest equipament. L’estudi ha inclòs el traspàs de totes les dades dels llibres de registre a una base de dades Gescem, la identificació de les dades que no estan al dia, així com l’anàlisi del compliment de la normativa que li és d’aplicació i un esquema del cementiri amb ubicació de les seves unitats d’enterrament.

D’acord amb les dades recollides en el treball, el cementiri municipal de Pacs disposa de 272 unitats d’enterrament, dels quals 260 son nínxols i 12 son columbaris. En el traspàs de dades al suport informàtic s’ha detectat que en algunes unitats d’enterrament caldria fer gestions per verificar els titulars de les concessions, atès que són ja difunts, o bé altres problemes relacionats amb la data i el termini de les concessions que consten com a vigents. El treball també ha verificat que, de mantenir-se les actuals taxes d’inhumació, hi ha suficients unitats d’enterrament per a poder cobrir les defuncions dels propers 10 anys i 25 anys.

Aquests inventaris permeten una gestió informatitzada de les dades, identifiquen les unitats d’enterrament disponibles i detecten les anomalies que s’han generat al llarg de la història de la gestió dels cementiris, el que permet plantejar actuacions de futur per tal de solucionar-les, i així, millorar la gestió municipal del servei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: