Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum obre les portes del nou edifici abans d’iniciar els treballs de museografia

Aquest diumenge tenia lloc la primera de les dues visites programades per conèixer els nous espais del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Unes visites que representen una oportunitat única per veure de primera mà els espais del nou edifici que s’ha de convertir en la seu principal del museu abans d’iniciar els treballs de museografia.

El conservador del Vinseum, Jordi Farré, va ser l’encarregat de guiar els visitants. Farré destacava que el museu passa de tenir 500 metres quadrats dedicats a l’exposició a uns 2.500.

El nou edifici del Vinseum compta amb 6 plantes dividides en una planta soterrània, una planta baixa i 4 de superiors. Quatre plantes contindran l’exposició estable. Una d’aquestes, la del soterrani, parlarà sobre Vilafranca i el Penedès. A les tres plantes superiors s’instal·larà l’exposició definitiva sobre les Cultures del Vi de Catalunya. La planta baixa serà d’accés gratuït i es podrà veure la gran premsa de biga així com espais de promoció de vins catalans i de la ciutat de Vilafranca. La quarta i darrera planta vol ser un espai polivalent on s’acolliran exposicions temporals així com la programació cultural habitual.

Des del Vinseum estan engrescats en atraure més visitants amb un projecte d’aquesta envergadura.

El diumenge 6 de març hi ha prevista una nova visita guiada com la d’aquest passat diumenge. La visita és gratuïta però s’ha de reservar prèviament al web de Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: