Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Carnaval infantil centra l’activitat dissabte amb la despertada al Rei Carnestoltes

Un cop despertat el Rei Carnestoltes, la festa va continuar amb la rua infantil pels carrers del centre de Vilafranca.

Dissabte Vilafranca va comptar amb bona part de l’activitat de la celebració del Carnaval 2022. Pel matí, com és habitual, el Rei Carnestoltes XIXè i I de Vilafranca i la seva Cort es van passejar pel mercat tot animant els diferents paradistes i la seva clientela acompanyats de la banda de l’Escola de Música Maria Dolors Calvet. Un recorregut que es va iniciar a la plaça Penedès i va continuar fins la plaça de la Vila.
Les matinades s’han tornat a acompanyar enguany d’un vermut electrònic que tenia lloc al pati de l’institut Milà i Fontanals a càrrec dels DJs Cara B. Un cop finalitzada aquesta primera part de la celebració, des de la Comissió de Carnaval, el Jan Ramírez feia un balanç positiu dels actes que havien esdevingut fins el moment. Ramírez explicava les limitacions amb que s’han trobat enguany a l’hora de preparar els diferents actes de Carnaval.

Ja a la tarda se celebrava un dels actes més esperats per a la canalla, el Carnaval Infantil que consistia en la sorollosa despertada al Rei Carnestoltes. Una despertada que havien de fer els nens i nenes des de la plaça de la Vila i al so de la Cançó de la Despertada i l’ajuda de la Batukada de l’EMM Maria Dolors Calvet.

En aquest cas, des del balcó de l’ajuntament la Concubina explicava als més petits que el Rei estava dormint després de tota la gresca de les darreres hores i els demanava la seva ajuda per a despertar-lo. Al cap d’uns intents, els infants van aconseguir despertar al Rei Carnestoltes i aquest va sortir a saludar-los i, com era de preveure, es va unir a la festa.
Tot seguit es va iniciar la rua infantil pels carrers del centre de la Vila amb l’espectacle itinerant del Mestre Posay de la Companyia Tager Espectacles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: