Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El voluntariat, al peu del canó durant dos anys de pandèmia

Els voluntaris han mantingut la seva activitat i suport a les entitats en aquests dos anys de pandèmia.

Entitats com Ampert, centrada en el transport de persones que han de rebre tractament oncològic, s’ha mantingut activa durant tot aquest temps de pandèmia. I ho ha fet sempre que ha pogut comptant amb la participació dels seus voluntaris.

Joan Anton Labrador va decidir fer-se voluntari l’any 2009, quan es va jubilar, per tal de mantenir-se actiu. Mai abans havia fet de voluntari.

Labrador destaca que fer de voluntari és una activitat que li aporta moltes gratificacions i bones sensacions.

Des del primer dia Ampert sempre ha comptat amb voluntaris per poder fer l’acompanyament als seus usuaris.

El 2021, durant força mesos, els voluntaris no van poder fer la seva feina, però el servei es va mantenir ja que els malalts no podien aturar els tractaments.

Un suport que permet oferir un tracta més humà en uns moments complicats. I aquest suport és també molt ben valorat per els usuaris.

D’associacions que funcionen gràcies al voluntariat n’hi de molts àmbits, com per exemple les que es dediquen a la cura dels animals. Olga Serret, de Vilanimals, comenta que són una quinzena de persones dedicades al control i manteniment de colònies de gats.

En el seu cas la pandèmia els va impedir dur a terme activitats de promoció i de cara al públic, que són les que els permeten també recollir fons.

Expliquen que sempre els calen més voluntaris, i sobre tot persones amb voluntat de compromís.

També el sector del lleure acostuma a nodrir-se de persones voluntàries que fan possible el funcionament d’entitats com esplais. Jan Ramírez, monitor del MIV, comenta que en el seu cas darrerament tenen força voluntaris, i que bàsicament es nodreixen de joves que han passat per l’esplai.

En aquests moments són uns 28 nois i noies que fan de monitors, i Ramírez explica que el curs passat principalment van notar una baixada d’infants. Ja habitualment es fan moltes activitats a l’aire lliure, però aquests darrers mesos de pandèmia hi han accentuat.

Els esplais i associacions d’educació en el lleure no serien possibles sense els voluntaris.

Totes les activitats que duen a terme els voluntaris els ocupen moltes hores de dedicació, i sempre amb la única recompensa de l’agraïment i la satisfacció de qui es beneficia de la seva tasca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: