Dissabte, 11 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Aquest 7 de gener l’Ofici de sant Ramon recordarà mossèn Maideu

Aquest 7 de gener l’Ofici de sant Ramon recordarà mossèn Maideu

Aquest 7 de gener, festivitat de sant Ramon de Penyafort, compatró de Vilafranca, l’ofici que se celebrarà a Santa Maria a les 8 del vespre serà també un record al prevere i músic Josep Maideu.

En el decurs de la celebració, Berenguer Montserrat interpretarà diverses peces de música sacra per a orgue d’entre l’ampli conjunt de composicions de Mn. Maideu que es conserven al l’arxiu de Vinseum, entre aquestes un Parenostre i, a la cloenda de l’eucaristia, membres de l’Schola Gregoriana i del coro El Penedès interpretaran uns antics goigs a sant Ramon amb música de Maideu i que Vives Sabaté va publicar el 1955, ara en una nova edició de Gogistes Penedesencs que s’oferirà a tots els fidels.

Nascut a Ripoll el 1893, Josep Maideu va realitzar estudis eclesiàstics i de música. Va arribar a Vilafranca el 1919 d’on va ser organista titular de la basílica fins al seu traspàs el 1971. Va dirigir l’Escolania de la Puríssima, el Cor de Filles de Maria i l’Schola Cantorum i va instituir el concert d’orgue de sant Esteve que es continua celebrant. Entusiasta de la Festa Major de Vilafranca i específicament de les seves músiques populars, va estudiar diversos aspectes del folklore vilafranquí, a la vegada que va portar a terme una important labor com a escriptor, cronista i conferenciant, tot i que bona part de la seva obra literària resta encara inèdita.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: