Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Es presenta un llibre que recull l’obra musical de Josep Maideu

Es presenta un llibre que recull l’obra musical de Josep Maideu

El llibre es presentarà a la cripta de Santa Maria, i s’acompanyarà de la interpretació d’algunes composicions per a orgue i veu de Maideu.

El proper 23 de març a 2/4 de 7 de la tarda es presentarà a la cripta de Santa Maria el llibre ‘Josep Maideu Auguet, un músic amb personalitat’. Es tracta d’un dels darrers actes commemoratius del cinquantenari de la mort del prevere i músic Josep Maideu.

A la cloenda de l’acte, a la nau de la basílica, els organistes Jonathan Carbó i Berenguer Montserrat acompanyaran Noemí Martínez per interpretar diverses peces de Maideu per a orgue i veu.

Amb un estudi introductori de Joan Cuscó qui ha tingut cura de l’edició, el llibre ha estat publicat per l’Institut d’Estudis Penedesencs amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner i la col·laboració de diverses institucions.

Nascut a Ripoll i format al seminari de Vic, Maideu va arribar a Vilafranca el 1919, on va exercir d’organista tota la seva vida. Apassionat també per la música popular va realitzar recerques d’etnomusicologia de la Festa Major de Vilafranca (1920- 1946), i va aplegar també crits de carrer, jocs infantils, cançons, cants i tocs de campanes. Tot plegat, un important conjunt de material que, tot i que era conegut pels especialistes i conservat en la seva major part al Centre de Documentació Vinseum, ara per primera vegada es posa a l’abast en edició. El volum aplega quaranta partitures dels balls de la Festa Major vilafranquina, una vintena de crits, cançons i cants i dues partitures de tocs de campana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: