Diumenge, 2 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ofici de sant Ramon ha recordat mossèn Maideu amb el cant dels seus goigs

Nascut a Ripoll el 1893, Josep Maideu va realitzar estudis eclesiàstics i de música. Va arribar a Vilafranca el 1919 d’on va ser organista titular de la basílica fins al seu traspàs el 1971.

Aquest 7 de gener, festivitat de sant Ramon de Penyafort, copatró de Vilafranca, l’ofici que es va celebrar a Santa Maria va ser també un record al prevere i músic Josep Maideu en el cinquantenari de la seva mort. A la cloenda de l’eucaristia, membres de l’Schola Gregoriana i de la Societat Coral El Penedès ‘El Coro’ van interpretar uns antics goigs a sant Ramon amb música de Maideu, publicats l’any 1955, ara en una nova edició de Gogistes Penedesencs.

En el decurs de la celebració, l’organista Berenguer Montserrat va interpretar diverses peces de música sacra per a orgue d’entre l’ampli conjunt de composicions de mossèn Maideu que es conserven a l’arxiu de Vinseum.

Nascut a Ripoll el 1893, Josep Maideu va realitzar estudis eclesiàstics i de música. Va arribar a Vilafranca el 1919 d’on va ser organista titular de la basílica fins al seu traspàs el 1971. Va dirigir l’Escolania de la Puríssima, el Cor de Filles de Maria i l’Schola Cantorum i va instituir el concert d’orgue de sant Esteve que es continua celebrant. Entusiasta de la Festa Major de Vilafranca i específicament de les seves músiques populars, va estudiar diversos aspectes del folklore vilafranquí, a la vegada que va portar a terme una important labor com a escriptor, cronista i conferenciant, tot i que bona part de la seva obra literària resta encara inèdita.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: