Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es recupera el cant de les Antífones de la O a la Basílica de Santa Maria

Durant aquesta setmana, la Basílica de Santa Maria està sent testimoni de la recuperació del cant de les anomenades «Antífones majors» o «Antífones de la O»

 Les antífones s’anomenen d’aquesta manera perquè totes elles comencen per la lletra O. Just després de la missa diària, a dos quarts de nou del vespre, els components de l’Schola Gregoriana de Vilafranca protagonitzen el cant de les antífones. La recuperació del cant s’ha dut a terme gràcies a la feina dels membres de l’Schola Gregoriana i de les parròquies de Vilafranca.

Dins del temps d’advent en el que ens trobem, un dels recursos que té la litúrgia catòlica per a la prepració immediata de la celebració de Nadal és el cant de les antífones marianes abans del Magnificat durant els vespres dels set dies previs a la Nativitat del Senyor.

Des de la primera jornada del cant, que va ser el passat dia 17 fins la darrera que és dijous 23, la interpretació de l’Schola Gregoriana de Vilafranca ha estat seguida per un bon nombre de ciutadans que han volguit ser testimonis d’aquesta recuperació històrica coincidint amb les festes de Nadal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: