Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El FC Vilafranca tanca un 2021 per emmarcar, en posicions de playoff d’ascens a Segona RFEF

2021 ha estat un dels millors anys de la història del club vilafranquí, amb un ascens (fallit), l’equip lluitant per grans fites i un projecte rotundament consolidat

L’any 2021 del FC Vilafranca, segurament, donaria per fer un llibre. L’equip d’Ivan Moreno encara les darreres hores i dies d’un any ple d’emocions, alegries i alguna que altra decepció. A la conclusió del darrer partit de l’any, amb derrota al Municipal davant el Sants, l’entrenador feia una valoració positiva dels darrers dotze mesos.

2021 ha estat l’any del final de l’acord de filiació entre el degà penedesenc i el Lleida Esportiu, un fet que més que un impuls va suposar tot un entrebanc. Després de la millor temporada de la seva història, els vilafranquins van assolir l’ascens de categoria, enmig d’un any amb reestructuració de les categories del futbol.

Al final, l’equip no va poder gaudir del premi, ja que l’equip matriu, el Lleida, va perdre una categoria, i el Vilafranca al ser-ne filial no podia militar a la mateixa. En conseqüència i amb la corresponent reestructuració, els vilafranquins van passar de la quarta, a la cinquena categoria del futbol nacional.

Coses del destí, ara el Lleida es troba immers en una greu crisi, amb risc seriós de desaparèixer.

Després d’aquesta decepció, calia passar pàgina, i de moment l’equip sembla carburar. En l’actual temporada, l’equip es troba en la lluita per pujar a la Segona RFEF, amb tot per decidir, en zona de playoff. Els d’Ivan Moreno han aconseguit ser un dels equips menys golejats del futbol espanyol, i pel mig, el porter Toni Casamayor va assolir el rècord d’imbatibilitat del club, amb més de 700 minuts sense encaixar un gol.

El 2021 també va ser un any per dir adéu a un del símbols de l’entitat i de la categoria, com el capità Gerard Boira, que va anunciar la seva retirada. 234 partits amb la samarreta quadribarrada, en 8 temporades al club. 2022 serà l’inici d’un nou capítol, d’un llibre escrit amb lletres d’or, i del qual Ivan Moreno i els seus jugadors, són els autors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: