Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creix la demanda de menjar per emportar, tant en establiments com en restaurants

Establiments com Can Caneló o restaurants com El Gat Blau i Cal Ton han vist com les comandes han anat a més aquestes festes, tot i que sovint de grups més reduïts.

En el seu cas han tingut força feina durant tot el mes de desembre, i els encàrrecs els han anat arribant de manera constant, tot i que també han patit alguna anul·lació en els dies previs a Nadal. Com explica Joan Ochoa, tenen dos punts importants de demanda al llarg de l’any, un és per Festa Major de Vilafranca i l’altra és per Nadal.

De cara a Cap d’Any les sensacions son similars a les de Nadal i Sant Esteve, amb moltes comandes però normalment de grups més reduïts que altres anys.

Ochoa explica que els canelons que tenen més sortida son els tradicionals de carn, dels que n’han fet més de 15.000 aquest mes de desembre. Ells treballen sempre amb productes de proximitat, tant per els farcits dels canalons com amb la llet per fer la beixamel.

Apunta també que les tendències també van variant i cada cop en surten més de vegetals.

El bon nivell de vendes es percep també en els restaurants que tenen tancat per aquests dies festius però ofereixen l’opció del menjar per emportar. El Nadal els ha funcionat força bé, i d’alguna manera els ha ajudat a suplir el cop que va representar dues setmanes abans de festes l’anunci de noves restriccions i limitacions que va fer que moltes persones anul·lessin les celebracions als restaurants.

En el seu cas no han notat anul·lacions en les comandes de menjar per emportar, però si han vist que s’han fet més reduïdes i dividides per nuclis familiars.

De cara a cap d’any les sensacions van en la mateixa direcció, com explica Àlvar Sala, de Cal Ton.

En el seu cas remarca que el menjar per emportar els ajuda a suplir aquest any un desembre que ha estat molt complicat.

Els restauradors remarquen que en general ha tornat a ser un any complicat, i esperen que el proper 2022 sigui realment el del retorn a la normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: