Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

21 cellers de la DO Penedès participaran a La 15ª Nit dels Xarel·los

S’hi podran tastar més de 40 monovarietals de Xarel·lo i ja es poden comprar les entrades a un preu de 25 euros, que inclou totes les referències vinícoles i diverses degustacions gastronòmiques

El 15 de juny de 19h a 23h el Claustre de Sant Francesc acollirà la 15a edició de La Nit dels Xarel·los, un acte organitzat pel restaurant El Gat Blau i amb la col·laboració de la DO Penedès. Enguany hi participen 21 cellers de la denominació d’origen amb més d’una quarantena de referències amb la varietat Xarel·lo com a protagonista. Els vins s’acompanyaran de les propostes gastronòmiques de El Gat Blau i de la música en directe d’Apocadixie.

Com en totes les edicions, els assistents a La Nit dels Xarel·los tastaran i descobriran els vins de la mà dels seus elaboradors. Una manera molt propera d’acostar els vins de la DO Penedès al públic final i que any rere any, té una gran valoració. En aquesta edició hi participen 21 cellers: Oriol Rossell, Can Ràfols dels Caus, Jean Leon, Bodegues Pinord, Alsina Sardà, Nadal, Naveran, Maset, Miquel Pons, Família Torres, Amat Montané, Aymar, Baltà de Cela, Parató, Llopart, Castell d’Or, Celler Avgvstvs Forvm, U MES U, Albet i Noya, Mastinell i Joan Segura Pujadas.

La propietària del restaurant El Gat Blau, Olga Guasch, ha destacat la rellevància d’aquest esdeveniment dins del Penedès fins a convertir-se en un referent. Guasch ha explicat que enguany part del públic assistent serà estranger: “Un fet que permet donar a conèixer els nostres vins a un públic internacional i que permet anar més enllà, ja que tots ells pernoctaran a Vilafranca i també visitaran altres punts del municipi i de la comarca”. Els vins de la 15a edició de La Nit dels Xarel·los es maridaran amb els platets i propostes gastronòmiques de El Gat Blau creades especialment per a l’ocasió. A més, aquest any es comptarà amb la col·laboració de la Fundació Mas Albornà, que oferirà els seus embotits Mallart. La seva directora de comunicació, Cristina Barbacil, ha explicat que per a ells “és un honor participar en un esdeveniment com aquest” i ha afegit que “una de les millors maneres de gaudir dels nostres embotits artesans, és maridant-los amb vins del Penedès”. Una vegada més, la música en directe d’Apocadixie també serà present a l’esdeveniment.

Per la seva banda, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha agraït la implicació de tots els cellers participants i a posat èmfasi en el nombre d’edicions de La Nit dels Xarel·los: “És la 15a edició i això demostra l’èxit i la consolidació d’aquest esdeveniment vinícola a Vilafranca i al Penedès”. Olivella també ha destacat el fet que alguns dels cellers participants provinguin del Viver de Cellers del Penedès –un projecte liderat per la DO Penedès.

Les entrades es poden adquirir de manera anticipada al restaurant El Gat Blau o al telèfon 610.243.747. El preu és de 25€ que inclou el tast de totes les referències vinícoles, tres degustacions gastronòmiques de El Gat Blau i una degustació d’embotits Mallart. Es podran adquirir tiquets de repetició per 5€. El dia de l’acte també es podran adquirir entrades –se’n reservaran un paquet en funció de la disponibilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: