Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El patrimoni documental centra un cicle de conferències a Vinseum, la Biblioteca i l’Arxiu

Seran 6 conferències, dues en cada un dels espais, per acostar de la mà de diferents investigadors el patrimoni documental que recullen aquests equipaments.

Els tres equipaments culturals, amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, s’uneixen per oferir aquest mes de novembre un cicle de 6 conferències sobre el patrimoni documental i els seus investigadors i investigadores. La presentació s’ha fet a les instal·lacions de l’Arxiu Comarcal, amb la participació dels directors dels tres equipaments i del regidor de Cultura de l’Ajuntament Ricard Rafecas.

Es tracta d’un treball conjunt dels tres equipaments per posar en valor la documentació i el treball dels investigadors i investigadores que acullen diàriament en la seva tasca de recerca. Cadascun dels tres equipaments ha organitzat dues conferències que tindran lloc a les seves instal·lacions entre el 8 i el 18 de novembre.

Daniel Garcia, director de la Biblioteca Torras i Bages, explicava que en el seu cas la primera de les sessions serà el dilluns dia 8 amb caràcter introductori al patrimoni documental.

A l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, la primera conferència serà el 10 de novembre. El director d’aquest equipament, Daniel Vilarrúbies, explicava que se centrarà en parlar de l’evolució de l’urbanisme del centre de la vila.

Finalment, VINSEUM acollirà dues sessions, una al seu Auditori i l’altra al Centre de Documentació. Aquesta se centrarà en parlar de com es documenta i conserva l’ampli arxiu de 150.000 etiquetes de vi que es tenen dipositades.

Les inscripcions a les xerrades s’hauran de fer amb cita prèvia a les respectives webs dels tres equipaments.

Per tancar la presentació, el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, valorava el treball conjunt i inèdit dels tres equipaments, que han emprès una iniciativa per millorar el coneixement de patrimoni històric del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: