Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Capacitats 2021 incorpora la tècnica de l’esgrafiat

El programa Capacitats 2021 incorpora la tècnica de l’esgrafiat per continuar treballant la sensibilització en el valor d’inclusió.

L’Ajuntament de Vilafranca, a través del programa Capacitats 2021 i conjuntament amb l’escola Arsenal, impulsen la setena edició del taller Capacitats, que aquests dies s’està duent a terme en 8 escoles de primària, amb la participació de 400 infants de 3r de primària. El programa es promou amb motiu del Dia Internacional de les Discapacitats. Desprès de molt temps fent murals a les escoles, enguany s’ha optat per variara la tècnica i donar a conèixer als infants l’esgrafiat, utilitzant eines que acostin als nens les dificultats amb les que es troben les persones amb discapacitats. La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, remarca la importància de fer arribar aquest missatge a les escoles.

El coordinador de l’activitat, Jordi Gibert, destacava la motivació dels l’alumnes a l’hora de materialitzar el que han après prèviament sobre la tècnica de l’esgrafiat.

El resultat és una obra abstracta però amb un missatge clar.

Els nens i nenes de l’escola Mas i Perera han treballat en el projecte aquest dijous. En quatre grups han preparat unes planxes que desprès s’uneixen per formar un element de grans dimensions que l’escola penjarà en un lloc ben visible.

L’objectiu principal és trencar l’estigma que pesa sobre les persones amb discapacitat o malaltia mental i apropar als infants, des de la perspectiva de la inclusió, la normalització i la diversitat, i a través del contacte directe les potencialitats que tenen totes les persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: