Dilluns, 6 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Restaurants, paradistes i espais culturals celebren l’aixecament de mesures

Aquest ha estat el primer cap de setmana sense restriccions d’aforament ni d’horari a bona part dels sectors.

L’hostaleria i la restauració tornen a treballar sense restriccions per la covid-19 després de l’aixecament de les mesures. Des d’aquest divendres, l’aforament en espais interiors dels establiments pot arribar al 100%, mentre que fins ara estava limitat al 50%. També s’ha eliminat la limitació d’un màxim de deu persones per taula tant a dins com a fora dels locals. Així mateix, ja no cal deixar una distància mínima d’1,5 metres entre taules a l’exterior i de 2 metres a l’interior de bars i restaurants. El Dani Cercós, responsable del Restaurant Cèntric Gastro-Bar, mostrava la seva satisfacció, tot i que recorda que s’ho han passat malament.

El sector cultural també recupera el 100% d’aforament. D’aquesta manera, teatres, cinemes i auditoris poden vendre entrades per a totes les butaques. Les xarxes d’Espectacles Vilafranca, de Cal Bolet i l’Auditori, celebraven la mesura amb el lema ‘Anem al 100’.
Des del cinema Kubrick també estan satisfets. La seva gerent, Maria Olivella, explica que sempre han estat espais segurs i que de mica en mica la gent ha anat recuperant la confiança i ha anat tornant a les sales.

Els mercats no sedentaris de Vilafranca també han recuperat una certa normalitat. La Maria Grau, paradista del sector de l’alimentació, exposa que es tracta d’una bona notícia.

Una altra de les paradistes, l’Àngeles Martínez, manifestava que no estan al mateix nivell de compres que abans de pandèmia, però que cada vegada hi estan més aprop.

Les restriccions d’aforament també han desaparegut a universitats, equipaments cívics, fires, congressos, parcs d’atraccions, activitats lúdiques en espais tancats, activitats relacionades amb el joc i esports a l’exterior. En canvi, en esdeveniments esportius a l’interior l’aforament màxim és del 80 %.

Les mascaretes continuen sent obligatòries als espais interiors i les autoritats sanitàries avisen que es podria estendre la petició del passaport covid, que ara només es demana a l’oci nocturn, en el cas que hi hagi un repunt de casos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: