Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jaume Baltà presenta el llibre dedicat a 50 penedesencs destacats del món científic i tècnic

El vilafranquí Jaume Baltà ha presentat al Consell Comarcal la versió renovada del seu llibre que recull la trajectòria d’aquests 50 penedesencs

Es tracta de 50 grans tècnics i científics que abarquen des de finals del segle XVII fins a principis del XXI que, en moltes ocasions, no són prou coneguts pels mateixos penedesencs o que es desconeix que han nascut a la comarca. Baltà ha dut a terme una àmplia tasca de recerca d’informació sobre aquests personatges. Es tracta majoritariament d’homes, però, tal i com explica el mateix autor, cal tenir present que el període d’estudi era dominat socialment pel sexe masculí.

Entre els tècnics i científics que apareixen en el treball de recerca de Jaume Baltà destaquen figures com les de Josep Raventós que va ser l’inventor en el seu dia de l’ampolla de cava. També hi apareix Cristòfor Mestre que és considerat el pare de l’enologia o el doctor Josep Queraltó, de Sant Martí Sarroca, que en el segle XVIII es va convertir en el coordinador a nivell espanyol de tots els cirurgians de l’època i, a més, va treballar a la cort reial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: