Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Família Torres aspira a superar el 60% de reducció d’emissions de CO2 el 2030

Família Torres aspira a superar el 60% de reducció d’emissions de CO2 el 2030

El celler redobla així el seu compromís ambiental per contribuir a mitigar la crisi climàtica i encaminar-se cap la neutralitat d’emissions abans del 2040.

Família Torres revisa a l’alça l’objectiu de reducció d’emissions de CO2 per ampolla per al 2030 i el fixa en el 60% com a mínim respecte al 2008, amb la voluntat d’arribar al 70% gràcies al projecte de reforestació de la Patagònia xilena.

El celler redobla així el seu compromís ambiental per contribuir a mitigar la crisi climàtica i encaminar-se cap la neutralitat d’emissions abans del 2040. Segons el balanç auditat de la petjada de carboni corresponent a l’any 2020, Família Torres ja ha reduït el 34% de les emissions de CO2 per ampolla en tot l’abast, que contempla tant les emissions directes com les indirectes generades en el cultiu del raïm, la producció de vi i l’envasat, la distribució, el consum i els residus generats després del consum.

Els factors que més han contribuït a aquesta reducció d’emissions han estat l’increment d’energies renovables per part del celler i dels seus proveïdors –Família Torres produeix actualment el 30% de l’energia que consumeix al seu celler de Pacs del Penedès–; l’aprofitament més gran de la caldera de biomassa instal·lada en aquest celler, que li ha permès suprimir pràcticament tot el consum de gas natural; l’aplicació de mesures d’eficiència energètica a totes les seves instal·lacions, o la implantació del teletreball i consegüent disminució dels desplaçaments i dels viatges comercials, una tendència que possiblement es mantindrà un cop superada la pandèmia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: