Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Banc de Sang ha portat la seva campanya de donació de sang i plasma a Vilafranca

El local de l’Associació de Veïns del Poble Nou va acollir dimarts al vespre una nova acció del Banc de Sang, que per primer cop s’instal·lava en aquest barri vilafranquí.

Marta Hernández, tècnica de promoció del Banc de Sang, comentava que ja des del primer moment van omplir les places disponibles per aquest espai; i recordava la importància de donar sang sempre, però sobre tot a l’estiu.

En l’actual situació Covid cal fer reserva prèvia, i Hernández remarca que se segueixen tots els protocols per garantir la seguretat de tots els espais de donació.

A Vilafranca aquesta campanya de donació s’ha sumat a la recollida de plasma que també s’està fent de manera periòdica a l’espai jove La Nau. Dimecres al llarg de tot el dia preveien poder acollir 48 donants. La promotora de la campanya Cristina Valverde, recordava que l’objectiu de la campanya és aconseguir ser autosuficients en l’elaboració d’hemoderivats, que no es pot fabricar si no és a partir del plasma.

Les donacions de sang i plasma s’han separat per tal de poder arribar a més gent, i Valverde recorda que poden ser complementaries. Apunta també que s’ha comprovat que el plasma de persones que hagin passat la Covid ajuden a superar millor la malaltia a persones ingressades.

Des del Banc de Sang recorden també que si s’ha passat la Covid es pot donar sang 28 dies després de rebre l’alta; i que en cas de rebre la vacuna es pot fer al dia següent si no es tenen símptomes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: