Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tres dels quatre grans premis dels Vinari d’estiu han estat per vins del Penedès

L’acte de lliurament dels Premis s’ha fet aquest divendres 9 de juliol a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

Aquest divendres s’han donat a conèixer els millors vins joves dels Premis Vinari 2021, concurs que enguany celebra la novena edició. Enguany, per primer cop, el certamen organitza dos actes de lliurament separats, un a l’estiu i l’altre a la tardor, per tal de desvetllar els millors blancs, joves, rosats i escumosos joves coincidint amb els mesos d’estiu, que són els més òptims per al seu consum.
Com cada any, l’organització ha convocat un jurat especialitzat en avaluar vins de totes les regions catalanes i els diferents estils de vinificació. S’han tastat a cegues i avaluat prop de 850 mostres participants.
En aquesta Gala, s’han desvetllat un total de 64 vins premiats, dels qual 4 vins s’han endut la màxima distinció. Es tracta de tres elaborats al Penedès, com són Honor Cava Brut Ecològic 2019 del Celler Jan Vidal, Black 2020 del celler MontRubí com a millor negre jove i Masia Freyé Syrah Sumoll 2020 de Vallformosa, com a millor rosat jove. El millor blanc ha estat per Els Amelers 2020 de LaFou Celler de la Terra Alta.
També s’han lliurat 17 medalles Vinari d’Or i 43 medalles Vinari de Plata. Durant la vetllada, també s’han donat a conèixer els Premis als millors projectes i activitats enoturístiques de Catalunya, en una edició en què s’ha incrementat les categories dedicades a reconèixer el treball fet pels cellers catalans en aquesta matèria.
Els Premis a l’Enoturisme s’han organitzat en col·laboració amb l’Escola d’Enoturisme de Catalunya amb l’objectiu de donar una empenta al sector en un any molt complicat.
El Premi al millor allotjament enoturístic ha estat per Hotel BUIL&GINÉ del celler BUIL&GINÉ de Gratallops, al Priorat. El Premi al millor projecte d’enoturisme en la categoria restauració i experiència de maridatges al Jardí Restaurant El Celleret de Família Torres de Pacs del Penedès i el Premi a la millor visita enoturística i experiència de tast de vins al Celler Masia Serra de Cantallops a l’Empordà.
La gala ha estat presidida per l’aclalde de Vilafranca, Pere Regull, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, i la directora general de l’Incavi, Alba Balcells.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: