Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Renfe adjudica les obres de millora de l’estació de Vilafranca del Penedès

Els treballs suposen una inversió de 2,7 milions d’euros i han estat adjudicats a l’empresa COPCISA.

Renfe ha adjudicat les obres de millora d’accessibilitat de l’estació de Vilafranca del Penedès. Aquestes actuacions suposen una inversió de 2.751.878 euros i l’obra civil disposa d’un termini d’execució de 15 mesos des de l’inici de les actuacions.

Les principals actuacions consistiran en l’adequació de l’estació per esdevenir en totalment accessible, amb la renovació integral dels ascensors, un d’ells amb connexió directa entre vestíbul, andana i passarel·la. També una nova construcció de rampa d’accés al vestíbul a l’entrada principal de l’estació. I, finalment, la prolongació del vestíbul i nova zona d’atenció al viatger a més de l’adequació a normativa de supressió de barreres arquitectòniques dels lavabos.

Davant d’aquest anunci, des de l’Ajuntament es feliciten que finalment es tiri endavant aquest projecte. L’alcalde Pere Regull recordava que ja al 2019 se’ls va presentar un projecte que al final no va fer-se realitat. Explica que ara seguiran amb detall com avança i que l’estudiaran al detall per veure si poden fer-s’hi millores. Regull remarca que cal fer-ho un cop ja estigui feta la licitació per tal d’evitar noves aturades.

Cal recordar que l’estació de Vilafranca es troba en un estat de provisionalitat des de fa mots anys, i que amb aquesta licitació és d’esperar que es pugui dignificar un equipament bàsic per la mobilitat de la vila.

D’altra banda es preveu una nova pavimentació i configuració de vorada segons normativa d’accessibilitat a totes les andanes, l’adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes, uns nous encaminaments al vestíbul i andanes, i també millores en els sistemes d’informació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: