Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Vinari incorporen enguany una gala d’estiu on es reconeixeran els vins joves i l’enoturisme

Al llarg d’aquesta setmana l’Enològica de Vilafranca està acollint els primers tastos de la novena edició dels premis Vinari. S’hi han presentat 850 referències de 220 cellers diferents.

Eva Vicens, directora de la revista Vadevi.cat que promou els premis, explicava que aquest any s’ha fet un canvi en la puntuació dels premis, i per tant hi haurà més medalles. L’altra novetat és que es farà una gala d’estiu, el 9 de juliol a Vilafranca, on es volen reconèixer els vins joves.

El 8 d’octubre, també a Vilafranca, tindrà lloc la gala habitual de cada any centrada en els vins de criança.

L’any passat ja es van fer un reconeixement a l’enoturisme, i aquest 2021, en la gala que es farà a l’estiu s’ha ampliat aquests guardons. La directora de l’Escola d’Enoturisme, Ester Garcia, explicava que hi opten 43 projectes en diferents categories.

Finalment el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Joan Manel Montfort, remarcava el fet que s’arriba a la novena edició dels premis, que han consolidat els objectius amb els que van néixer.

D’una banda situar Vilafranca com a capital dels Vi, de l’altra ajudar a prestigiar els vins catalans, i finalment aconseguir que el sector els valori i entengui que ajuden a la comercialització dels seus productes.

Montfort apuntava també que s’ha afegit ara aquest reconeixement a les propostes enoturístiques que es reforça amb una placa que els donarà visibilitat.

Ara la feina la tenen els tastadors que han iniciat aquesta setmana el procès per anar puntuant els diferents vins que es presenten al concurs i que seran reconeguts en les dues gales que es fan aquest 2021.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: