Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Rosa Maria Prat presenta ‘Terra de vinyes’ a Sant Sadurní

Rosa Maria Prat presenta ‘Terra de vinyes’ a Sant Sadurní

L’acte servirà de presentació de la novel·la ‘Terra de vinyes’ de Rosa Maria Prat, que ha estat la guanyadora del VI Premi de Novel·la Curta Celler de Lletres.

Es tracta de la novel·la guanyadora de la sisena edició del Premi de Novel·la Curta Celler de Lletres. L’acte de presentació es farà al CIC Fassina de Sant Sadurní, aquest dimarts 13 d’abril a partir de 2/4 de 8 del vespre.

El llibre narra la història de Teresa Serra, vídua d’un soldat de la Lleva del Biberó desaparegut a la Guerra Civil, que ha de lluitar per la supervivència en plena postguerra. Abandona el seu poble a les Terres de l’Ebre amb la seva filla i la seva mare al darrere i forma una nova família amb un emigrant cordovès. S’estableixen al Penedès, a Sant Sadurní, on treballen i viuen en unes condicions difícils. L’amistat i la solidaritat que hi troben, però, els ajuden a tirar endavant.

La família, com tantes d’altres, creix i es diversifica amb unions de procedències diverses. Les quatre generacions que protagonitzen Terra de vinyes recullen i transmeten l’amor al paisatge, a l’esforç i a la feina.

Rosa M. Prat i Balaguer s’aproxima, amb un gust deliciós pels detalls, al món de les vinyes, els cellers i les empreses del cava, i tracta amb precisió les vicissituds i el sofriment de les persones emigrades als anys cinquanta i seixanta.

Prat va néixer a Terrassa, però viu a Sant Sadurní. És doctora en Ciències de l’Educació i llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Va exercir de mestra i directora d’educació primària, i actualment està jubilada. Ha publicat el llibre ‘Coneguem Sant Sadurní d’Anoia’ i les novel·les ‘Pedres blanques’, finalista del Premi Autor Revelació de l’Ateneu Barcelonès el 2016, i ‘El batec del temps’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: