Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum tanca el 2020 amb una baixada de públic del 70% a causa de la pandèmia

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya va rebre, durant l’any 2020, 11.444 visitants, unes 25.000 persones menys que l’any 2019.

Aquestes xifres, directament relacionades amb la pandèmia, suposen un descens del 70% en nombre de visites. La baixada mitjana de públic als museus catalans és encara més gran i se situa en el 80%.

On menys han repercutit els efectes del coronavirus ha estat a les exposicions, tot i que han patit una davallada de públic del 55%.

En tot aquest context, el públic digital ha crescut en un 17% arribant als 25.000 usuaris a les xarxes socials. Les dades responen a una situació completament atípica, amb grans esdeveniments com el Most aplaçats, activitats culturals presencials suspeses i més d’un 70% menys de visites de les escoles.

Malgrat tot, l’equip del Vinseum va intentar reconvertir la seva oferta cultural en propostes telemàtiques i mantenir viva la seva activitat, fins i tot durant els 70 dies que l’equipament va estar tancat pel confinament.

D’altra banda, l’equip del Vinseum ha presentat el programa d’activitats del 2021. Es preveuen tres exposicions, la primera de les quals, ‘Quan la vida entra a l’escola’, està en marxa a la Capella. Per finals d’agost, coincidint amb la festa major, es podrà veure una proposta que va quedar ajornada l’any passat: la instal·lació ‘Somunsolcos’ de l’artista vilafranquina Eulàlia Valldosera. De cara a la tardor, Vinseum acollirà l’exposició itinerant ‘Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya’.

Entre els esdeveniments previstos, el museu vol celebrar els 100 anys de Cal Berger amb les jornades obertes ‘Vi – Patrimoni – Arquitectura’.

Com a esdeveniments destacats, del 12 al 18 d’abril tindrà lloc el festival VilaPensa, dedicat al concepte del mal; del 14 al 23 de maig se celebrarà el Dia Internacional dels Museus sota el lema ‘El futur dels museus: recuperar-se i tornar-se a imaginar’; i, del 3 al 13 de juny, hi haurà el 10è Most festival, que no es va poder fer l’any 2020.

Sobre la resta d’activitats, continuaran, en la mesura que sigui possible, les visites teatralitzades ‘Històries de Palau’, les excursions ‘La Nostra Vitis’, les visites patrimonials ‘Amics en ruta’, les tertúlies d’estiu als cellers, amb el reeixit format d’aquest passat estiu, i els tastos. La novetat, pel que fa a les activitats, és l’estrena de la nova pantalla de projecció del Vinseum a través de la iniciativa Pantalla Oberta, que tindrà lloc els dimecres de març amb diverses propostes audiovisuals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: