Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ja ha enllestit el protocol per garantir sanitàriament el procés electoral del 14F

Vilafranca ha augmentat el nombre de col·legis electorals i meses per tal de descongestionar els punts de votació i evitar en la mesura del possible aglomeracions.

Com ja van avançar de cara a aquesta cita electoral a Vilafranca s’han previst més col·legis electorals de cara a les eleccions al Parlament del 14 F. L’Ajuntament ha enllestit el protocol per tal que el procés de votació sigui segur sanitàriament tant per a les persones que formen part de les meses electorals com per als ciutadans i ciutadanes que acudeixin als col·legis electorals, d’acord amb els criteris establerts pel PROCICAT per aquestes eleccions.

L’Ajuntament de Vilafranca ha posat en marxa el web eleccions.vilafranca.cat on es pot consultar el col·legi electoral on pertoca votar. Aquest procediment de consulta dóna informació del districte, secció, mesa, nom del col·legi i adreça on la persona pot exercir el dret de vot. Només cal introduir el número de DNI i la lletra en la casella corresponent.

Aureli Ruiz, tinent d’alcalde 2n de l’àrea de Serveis Centrals i Hisenda, destacava el fet que s’han pres el màxim de mesures per tal de garantir que la jornada de votació sigui segura tant per els qui van a votar com per a les persones que seran a les meses. En aquest sentit recordava aquesta ampliació de col·legis i meses electorals; i insistia en que és més important que mai consultar on s’ha d’anar a votar ja que hi hagut alguns canvis.

Així, es recuperen gairebé totes les escoles, ja que el dia 15 de febrer no hi ha activitat lectiva als centres pel fet de ser festiu de lliure elecció. Aquest fet permetrà fer la neteja exhaustiva dels espais utilitzats per a les eleccions. En canvi, queden anul·lats com a col·legis electorals altres espais massa reduïts o amb poca ventilació, com les associacions de veïns de Barceloneta-Sant Magí i Sant Julià. Com a novetat, s’utilitzarà també la Casa de la Vila com a col·legi electoral, amb l’habilitació d’una mesa.

Els espais on es podrà votar aquest 14F són la Biblioteca Torras i Bages, la Casa de la Vila, l’Escorxador, l’Associació de Veïns de l’Espirall, l’escola Mas i Parera, la sala d’exposicions dels Trinitaris, l’Espai ‘La Nau’, l’escola Pau Boada, el Claustre de Sant Francesc, l’escola Baltà Elias, el gimnàs municipal del Poble Nou, l’edifici de l’Enològica, l’arxiu Comarcal, l’escola Cristòfor Mestre i l’escola Dolors Piera.

Ruiz recorda que les eleccions al Parlament les organitza la Generalitat, i que l’Ajuntament hi dona suport logístic. En aquest cas ampliant els espais, i reforçant el missatge de les recomanacions per evitar aglomeracions.

Fa uns dies ja es va fer el sorteig per designar les persones que han de ser presents a les meses electorals. Ruiz recorda que si hi ha algú que per algun motiu concret considera que no podrà ser-hi s’ha d’adreçar a la junta electoral de zona, al jutjat de Vilafranca.

Les 27.556 persones que estan cridades a les urnes a Vilafranca podran dipositar el seu vot en algunes de les 44 meses repartides entre els 15 col·legis electorals que s’han previst.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: