Diumenge, 26 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium Alt Penedès inicia la campanya de recollida de signatures per una amnistia

Dins de la campanya ‘Amnistia! Fem-nos Lliures’ Òmnium ha engegat una recollida de signatures al carrer per demostrar l’ampli suport de la societat civil i el consens de país a favor de l’amnistia.

El president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, explica que la campanya va quedar aturada per la pandèmia i que ara agafa força, amb un comunicat de suport internacional amb signatures de 6 premis Nobel i moltes altres personalitats. Cada territori s’organitza com millor li va.

L’objectiu és que la campanya rebi el suport de tots els partits polítics, però està impulsada per Òmnium Cultural i es vol que sigui efectiva.

L’amnistia elimina la responsabilitat penal de les persones investigades o condemnades per actes d’intencionalitat política realitzats des de la consulta del 9N.

Elimina les penes, les sancions econòmiques i les conseqüències polítiques negatives que se’n deriven. Segons Òmnium l’amnistia és l’única solució col·lectiva que pot beneficiar les persones represaliades condemnades per l’Estat espanyol, presos polítics, exiliats i persones actualment investigades. La campanya s’aturarà els 15 dies de campanya electoral del 14F, però s’allargarà des d’ara i fins el 15 de març, quan es vol que la petició entri a debat en el Congrés de Diputats. Des d’Òmnium Alt Penedès fan una crida a voluntaris que vulguin participar en la recollida a la comarca.
De moment els punts confirmats a l’Alt Penedès són a Vilafranca, durant tot el mes de gener, cada dimarts de 6 a 8 del vespre a l’espai Muriel Casals del carrer Banys i també aquests dissabte i diumenge de dos quarts de dotze a dos quarts de dues i de dos quarts de set de la tarda a dos quarts de nou del vespre davant de la Capella de Sant Joan.
A Sant Sadurní serà a la plaça de l’Ajuntament els dies 9 i 11 de gener. A Sant Pere de Riudebitlles aquest dissabte a la plaça 1 d’Octubre. A Sant Joan de Mediona aquest diumenge a la plaça dels Països Catalans i a Gelida els dies 15 i 16 de gener a la plaça de l’Ajuntament i a la plaça de l’Església.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: