Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Reparatruck ha visitat Vilafranca per donar una segona vida a objectes espatllats

Es tracta d’una unitat mòbil itinerant, equipada amb tot tipus d’eines, que un especialista posa a disposició de l’usuari, per a reparar els seus objectes.

La Reparatruck és una iniciativa de l’entitat sense ànim de lucre Solidança, amb l’objectiu d’allargar la vida i la durabilitat dels objectes que tothom pot tenir per casa. Es tracta d’una unitat mòbil itinerant, equipada amb tot tipus d’eines, que un especialista posa a disposició de l’usuari.

Aquest diumenge, la Reparatruck va visitar Vilafranca, instal·lant-se a la Rambla de Sant Francesc, un punt on la ciutadania podia adreçar-se per a reparar els seus objectes, que anaven de bicicletes, a petits electrodomèstics, així com tot tipus d’aparells informàtics.

Un dels propòsits és que sigui el mateix usuari qui dugui a terme la reparació del seu propi objecte, mentre que l’operari especialista només s’encarrega de facilitar les eines necessàries, oferint assessorament i consells a la persona en qüestió. L’autorreparació és la base d’aquest servei. Ho explica el reparatrucker, Valois Escalona.

Moltes de les avaries dels aparells són fàcilment esmenables. Amb el procés de reparació s’intenta evitar que aparells que encara són aprofitables, acabin directament al contenidor o a la deixalleria, allargant al màxim la vida útil de l’objecte.

El servei de Reparatruck rep el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i es realitza a diferents municipis de la província de Barcelona, per tal de fomentar la prevenció de residus i la sensibilització ambiental.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: