Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat Penedès-Garraf avança en el canvi de model de gestió de residus al territori

L’objectiu és millorar els índexs de reciclatge i aprofundir en les polítiques de sostenibilitat econòmica i ambiental.

Aquest dilluns es va celebrar l’Assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf, presidida per Jordi Bosch com a president accidental, i entre altres temes es va donar llum verda a la licitació del servei de gestió de residus porta a porta de Sant Sadurní d’Anoia, Sant Quintí de Mediona, Sant Pere de Riudebitlles, Torrelavit i Olèrdola, després d’un treball conjunt amb aquests municipis per avançar en la millora de la qualitat i la quantitat dels residus que es recullen selectivament.

Com explica Jordi Bosch, la Mancomunitat continua treballant també en l’actualització del contracte de recollida de la resta de municipis adherits al servei de residus, amb l’objectiu d’implementar un nou model de recollida que, aprofitant els avantatges de la tecnologia per a una major eficiència i optimització dels serveis públics, permeti millorar els índexs de reciclatge i aprofundir en les polítiques de sostenibilitat econòmica i ambiental.

Així mateix, des de la Mancomunitat Penedès-Garraf s’aposta pels programes de sensibilització i educació ambiental vers la ciutadania, com una eina imprescindible per avançar cap la reducció del volum de residus que es generen i aconseguir una taxa de gestió de residus urbans més justa i proporcional al què cada llar genera. Una qüestió que consideren es pot aconseguir amb aquest sistema de contenidors intel·ligents que permeten fer un seguiment individualitzat de l’ús dels contenidors i realitzar tasques específiques de conscienciació allà on s’hagi detectat mancances.

Jordi Bosch insisteix en que cada municipi té autonomia per decidir el sistema que es vol implementar. Apunta però que el porta a porta té un cost més elevat i que els contenidors tancats poden ser una alternativa.

Entre els municipis que han apostat per el porta a porta hi ha Sant Quintí. El seu alcalde, Pol Pagès explica que és un sistema que defensen la majoria dels experts, i que ara l’aplicaran a totes les fraccions excepte el vidre.

Des d’Olèrdola, Mireia Mancera regidora de residus destacava que en el seu cas també amplien les fraccions que es recolliran i a més arribant a tots els nuclis del municipi.

Aquests dies es procedirà a la retirada d’aquests contenidors intel·ligents dels carrers de Santa Margarida i els Monjos i Sant Pere de Ribes, i des de la Mancomunitat s’avaluaran els resultats obtinguts per tal de decidir quin proveïdor s’escull per aquest servei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: