Dimecres, 17 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els criadors de Gall han reduït la producció per aquest Nadal però tenen força encàrrecs

La Fira del Gall Virtual, que enguany arriba a la 356a edició, es concentrarà al web firadelgall.cat .

A més, durant aquest cap de setmana s’instal·larà a la plaça Jaume I un petit mercat gastronòmic que tindrà l’aforament limitat, per poder garantir les mesures sanitàries requerides i adaptar-se a la nova normalitat.
El principal protagonista continua sent el gall. La criadora, Maria Antònia Udina explica que enguany els criadors han reduït aproximadament un 30% la seva producció amb previsió d’una caiguda de vendes per la crisi de la Covid. Tot i així les vendes i encàrrecs han anat molt bé fins ara.

Udina ha estat durant gairebé 20 anys implicada en l’Associació de Criadors de Gallina de Raça Penedesenca i també al darrere de la lluita per aconseguir la Indicació Geogràfica Protegida, aconseguida el 2016. Enguany viurà la seva última fira com a criadora perquè es jubila.

Al mercat es podran comprar exemplars sacrificats de Gall del Penedès amb IGP i plats d’aviram cuinats. També hi haurà una selecció de vins amb DO Penedès, tot per maridar-ho a casa. A les persones que comprin gall, se’ls regalarà una bossa isotèrmica per portar-lo a casa amb garanties, i un receptari amb plats elaborats amb Gall del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: