Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cales de Pachs rep el segell de Pime Innovadora per la recerca de noves aplicacions per la calç

Aquest reconeixement l’atorga el Ministeri de Ciència i Innovació, i respon a l’aposta feta per l’empresa en els darrers anys per buscar nous usos a la calç, sobre tot en relació al mediambient.

Aquest reconeixement l’atorga el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i és fruit de l’aposta feta en aquests darrers anys per part de l’empresa desmarcant-se de la fabricació de productes comuns i buscant nous usos a la calç, bàsicament amb aplicacions mediambientals.

Xavier Grané, un dels directors generals de l’empresa, remarca que des de 2012 que van impulsar de manera decidida els departaments de I+D que els han portat a desenvolupar alguns productes realment innovadors. Un exemple és el ‘technical air’, dedicat al tractament dels fums industrials i que únicament produeixen dues empreses al món. Cales de Pachs l’exporta a diversos països d’arreu del món.

El segell del ministeri els reconeix com a empresa innovadora, que ha rebut subvencions per poder fer investigació, i és també un símbol de prestigi a nivell industrial.

Grané explica que en aquests moments el 50% de l’energia que utilitzen per fer els seus productes és biomassa. Això facilita que puguin centrar-se en usos mediambientals, agrícoles, d’alimentació animal o de reciclatge de plàstics.

Actualment el 58% de la producció de la companyia es destina al mercat interior, i exporten a més de trenta països del món.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: