Divendres, 3 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Cales de Pachs recuperarà el corriol d’accés al cim de la muntanya de Sant Jaume

Cales de Pachs recuperarà el corriol d’accés al cim de la muntanya de Sant Jaume

Els ajuntaments de Vilafranca i Pacs han signat un conveni amb l’empresa per tal que aquesta faci les accions necessàries per recuperar aquest corriol i deixar-lo accessible per a tothom

El conveni estableix que es recuperarà el corriol ubicat en aquest indret però mantenint les condicions de seguretat del tancat de la pedrera. L’Ajuntament de Vilafranca, l’any 2011, va comprar a la Societat La Principal-Casal els terrenys del Casal 2000, una finca de caràcter rústic situada a la muntanya de Sant Jaume. La finca es troba a la vessant sud est de la muntanya, on limita amb la pedrera de Cales de Pachs SA, ja al municipi de Pacs.

Proper al límit entre ambdues finques, al llarg de la carena s’ha anat fent un corriol que era utilitzat per excursionistes i corredors. Però la presència de cada vegada més gent passejant-hi, va fer que l’empresa Cales de Pachs iniciés els tràmits per tal de completar el tancat perimetral a l’extrem sud de la pedrera, per motius de seguretat i per tal de donar compliment a la Normativa de Seguretat Minera. El tancat perimetral impedia el pas per un tram d’aquest camí, i això va provocar queixes per part d’alguns veïns i usuaris.

Amb aquest acord, Cales de Pachs es compromet també a realitzar una actuació de millora paisatgística de l’espai, plantant fins a 120 exemplars de pi blanc al llarg del corriol.

Es preveu que l’actuació estigui finalitzada el proper mes de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: