Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Francesc acull un memorial dels beats vilafranquins, Maria Ràfols i Marçal de Vilafranca

Sant Francesc acull un memorial dels beats vilafranquins, Maria Ràfols i Marçal de Vilafranca

El passat divendres es va inaugurar a l’església de Sant Francesc un espai de memòria dels dos beats originaris de Vilafranca, dels quals a més a més se n’ha celebrat recentment la memòria litúrgica.

Es tracta de Maria Ràfols del 5 de novembre i Marçal de Vilafranca del 6 de novembre, juntament amb els màrtirs de la persecució religiosa dels anys 1931-39. Maria Ràfols Bruna va néixer al Molí d’en Rovira el 5 de novembre de 1781. A Saragossa l’any 1804 va fundar la Congregació de les Germanes de la Caritat de Santa Anna, de qui depèn la Residència Mare Ràfols. Va ser proclamada “heroïna de la Caritat” per la seva tasca assistencial durant el setge de Saragossa en la Guerra del Francès. Va morir el 30 d’agost de 1853 i va ser beatificada a Roma el 16 d’octubre de 1994.
D’altra banda Carles Cañas Santacana va néixer el 16 d’abril de 1917. De jove es va fer frare caputxí prenent el nom de fra Marçal de Vilafranca. Sent estudiant de Filosofia al convent de Sarrià, va ser assassinat el 20 d’agost de 1936, amb només 19 anys. Va ser beatificat a Barcelona el 21 de novembre de 2015. El memorial està situat en una capella lateral a la dreta de l’església, i consisteix en un retrat de cadascun dels dos beats, dibuixats amb llapis de grafit per l’estudiant vilafranquí Santi Gómez i una breu biografia de cadascun d’ells. Es pot visitar els divendres al matí en horari de missa, de 10 del matí a 11, i els dissabtes al matí en horari de visites culturals, d’onze del matí a una del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: