Dissabte, 21 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les visites al cementiri per Tots Sants es mantenen malgrat la situació de pandèmia

Segons les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística, en el que portem d’any s’ha notat un augment de gairebé el 27% de defuncions a Catalunya

Aquest any és ben diferent a qualsevol altre en tots els sentits, també en el que fa referència a la mort. Mesos enrere vam viure mesures molt restrictives amb les vetlles i els enterraments dels nostres difunts. També hem hagut de veure i patir més morts que altres anys. Segons les xifres de l’Institut Nacional d’Estadística, en el que portem d’any s’ha notat un augment de gairebé el 27% de defuncions a Catalunya. És per això que enguany, més que mai, les persones que ja tenien la tradició de portar flors i visitar els seus éssers estimats al cementiri per Tots Sants ho han continuat fent. Això sí, aquest any ho han hagut de fer d’una altra manera. Per a entrar al cementiri calia mascareta, rentat de mans a l’entrada i distàncies, així com seguir un circuit marcat per l’ajuntament amb una única entrada i sortida amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions. Malgrat les mesures aprovades dijous pel Govern de la Generalitat que dicten un confinament municipal els caps de setmana, estava permès que persones de la comarca però d’altres localitats visitessin el cementiri aquest cap de setmana. Tots Sants també és tradició a Vilafranca per la Diada Castellera protagonitzada pels Castellers de Vilafranca i altres colles del territori català. Com que la situació no ha permès dur a terme la diada castellera, diumenge la plaça de la Vila vestia amb les banderes de cadascuna de les colles participants i fotografies d’actuacions passades. La majoria d’actes culturals que havien preparat els Verds per a celebrar la seva diada, es van haver de suspendre, excepte un debat telemàtic amb els caps de colla de les principals colles del país i moderat per la periodista Judit Benages.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: