Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Hi ha una plaga de bernat marbrejat a Vilafranca

Es tracta d’un insecte inofensiu, ja que no produeix picades ni transmet malalties a les persones ni als animals, si bé desprèn una olor forta i desagradable quan es veu amenaçat

Darrerament s’ha detectat en diversos punts de Vilafranca la presència d’un insecte anomenat bernat marbrejat (Halyomorpha halys). Es tracta d’una espècie invasora procedent de l’Àsia i que pot afectar arbres fruiters i ornamentals i que ja està present en molts municipis catalans. En aquells punts de la ciutat on s’ha detectat, l’Ajuntament de Vilafranca està duent a terme tractaments químics puntuals, ja que no és recomanable repetir-los.
Cal tenir en compte que, amb l’arribada del fred, aquests insectes tendeixen a refugiar-se en edificis, magatzems i cases. Es tracta d’un insecte inofensiu, ja que no produeix picades ni transmet malalties a les persones ni als animals, si bé desprèn una olor forta i desagradable quan es veu amenaçat. Per controlar aquesta plaga es recomana: Localitzar els focus d’entrada a l’edifici i instal.lar mosquiteres a les finestres. No alliberar els insectes amb vida a l’exterior. No utilitzar insecticides domèstics, perquè no són efectius. Aspirar-los i submergir-los en aigua i sabó. Cal avisar de la presència d’aquests insectes al Servei de Sanitat Vegetal (DARP), als Serveis Territorials de Barcelona del DARP o a l’Ajuntament de Vilafranca mitjançant el correu electrònic .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: