Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú dona ple suport a les treballadores i treballadors de Robert Bosch

Els Comuns consideren que s’està desmantellant la industria a l’Alt i Baix Penedès i que cal treball conjunt d’administracions, partits, empreses i treballadors per garantir-ne la continuïtat.

A través d’un comunicat, Vilafranca en Comú apunta que poc a poc es va desmantellant la indústria a les comarques de l’Alt i Baix Penedès perquè els propietaris de les empreses les van tancant: Calsònic als Monjos, Saint Gobain (Cristallera) a l’Arboç i ara li arriba el torn a Robert Bosch a Castellet i la Gornal. Si aquestes tres fàbriques tanquen l’Alt i el Baix Penedès perdran 1.500 llocs de treball directes i una quantitat similar d’indirectes.
En aquest sentit Vilafranca en Comú es posa a disposició dels treballadors i treballadores per lluitar amb ells, colze amb colze, pel manteniment de la indústria i dels llocs de treball al Penedès, afrontant les reconversions necessàries per millorar la seva sostenibilitat. La indústria ha estat un dels pals de paller de les nostres comarques i ha de seguir sent- ho, junt a l’agricultura i els serveis.
Davant la proposta de la direcció de Robert Bosch España Castellet de tancar la fàbrica, Vilafranca en Comú manifesta el seu suport als seus 300 treballadors i treballadores i alhora, exigeixen als propietaris i la direcció de l’empresa que es replantegin aquest decisió, ja que la plantilla de la fàbrica ja s’ha reduït a una quarta part entre 2003 i 2020, passant de 1.200 a 300 treballadors.
Acaben dient que ni l’Alt Penedès en general, ni Vilafranca ni Castellet i la Gornal en particular, poden permetre que Robert Bosch tanqui. S’ha de treballar, remarquen, per la seva continuïtat fent les reconversions que calguin i mantenint els llocs de treball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: