Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un forat de bala en una finestra agreuja la sensació d’inseguretat al CEIP Avinyonet

Ajuntament, claustre i famílies plantegen no iniciar el curs el dia 14 si no se’ls garanteix la seguretat. Fa un any que denuncien problemes arran d’unes cases ocupades davant mateix de l’escola.

L’escola Avinyonet del Penedès es planteja no obrir el dia 14 a causa de la inseguretat en el seu entorn i que porten denunciant de fa temps. Ahir quan es va fer la primera reunió per preparar l’inici de curs es van trobar en entrar en una aula un vidre foradat i una pissarra digital amb un impacte de bala. Immediatament van posar els fets en coneixement dels Mossos, que estan investigant el cas.
La directora del centre, Eugènia Bravo, comenta que fa temps que viuen una situació d’inseguretat al voltant l’escola i que fa temps que ho estant denunciant. Els problemes s’haurien originat després de l’ocupació d’algunes de les vivendes que hi ha tot just davant de l’escola. Davant del que consideren que és ja inacceptable, demanen a les administracions que actuïn per garantir la seguretat dels alumnes, les famílies i els docents.
Com a mesura de pressió, Bravo apunta que es plantegen no obrir el centre el dia 14 si no se’ls garanteix una solució.
De la seva banda, des de l’Ajuntament es dona tot el suport al claustre de l’escola i a les famílies, i aquest dimarts a la tarda es va fer una reunió d’urgència amb tot el consistori i representants de la direcció i l’AMPA del centre per tal de posar de manifest que la situació és ja inacceptable. Anna Maria Esteve, regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Avinyonet, remarca que aquest fet ha anat més enllà del que havien hagut de suportar fins ara i que per sort va passar en un moment en que no hi havia ningú a l’interior del centre. Demanen a la Generalitat que actuï, i han fet arribar una carta tant al president Quin Torra, com als consellers d’Educació i d’Interior denunciant la situació i explicant que no obriran el centre davant d’aquesta situació d’inseguretat.
En la carta es recorda que s’han presentat fins a cinc escrits escrits i queixes en els darrers 12 mesos per continuats problemes a causa de l’okupació d’unes cases davant de l’escola que han generat conflictes amb els veïns, vehicles circulant a altíssimes velocitats, drogues, insults, provocacions, baralles, etc; i es demana que s’actuï per trobar una solució.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: