Dimarts, 18 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

PDeCAT rebutja que la Justícia espanyola actuï amb revenja contra les institucions catalanes

En un comunicat des del PDeCAT assenyalen que la setmana que es compleixen tres anys de l’històric referèndum de l’1-O, la justícia espanyola ha tornat a actuar contra les institucions catalanes.

El Tribunal Suprem ha ratificat per unanimitat la sentència que inhabilita al president de la Generalitat, Quim Torra, per un any i mig. Sentència dictada per un delicte de desobediència en mantenir la pancarta on es defensava la llibertat dels presos polítics i el llaç groc malgrat l’ordre de la Junta Electoral Central. Des del Partit Demòcrata rebutgen públicament que la Justícia espanyola hagi decidit actuar amb ànim de revenja i en cap cas atenent a raons jurídiques sinó polítiques i amb un biaix molt clar. Consideren que així no es pot tractar a la Generalitat de Catalunya ni al seu president, ni al Parlament de Catalunya que l’ha escollit, ni molt menys al poble de Catalunya que és qui vota i configura el Parlament. El Partit Demòcrata fa palès el seu compromís amb les institucions pròpies del país i en la seva defensa. El PDeCAT dóna tot el suport al president Torra, com dóna tot el suport a tots els represaliats pel seu compromís polític. Asseguren que això no s’acaba aquí, i que faran el que convingui, quan i on convingui per sortir d’aquesta situació de paràlisi política i de vulneració de drets civils. Per últim, des del Partit Demòcrata creuen necessària una resposta unitària davant d’aquesta situació insòlita, extraordinària i d’una anomalia democràtica sense precedents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: