Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte Dunia permet microfinançar la construcció d’una bassa a El Jardí dels Sentits

En el marc de la crisi pel COVID-19 on la producció agroalimentària local ha viscut greus afectacions ha arrencat Dunia, la primera comunitat de de la demarcació de Barcelona per a cofinançar l’agricultura sostenible i lluitar contra l’emergència climàtica.

D’entre els diferents projectes que ha microfinançat, hi ha el projecte del celler familiar El Jardí del Sentits a Lavern, on es cultiven les vinyes de manera ecològica i amb pràctiques biodinàmiques, que pretén construir de forma sostenible una bassa o pantà per recollir l’aigua pluvial. Amb aquesta campanya es pretén augmentar la biodiversitat atraient espècies típiques de zones humides, diferents de les actuals que son purament de secà, deixar de perdre l’aigua que es perd actualment, un recurs tan preuat, evitar la inundació de la zona d’horta actual, millorar la qualitat del vi i l’atractiu de les visites a les vinyes i potenciar així el vititurisme, que complementa l’enoturisme amb coneixement de tot allò que envolta la vinya, no només del vi com a producte final.

Gràcies a Dúnia, han aconseguit finançar un 60% del projecte. Ara cal enllestir els permisos per començar a construir la bassa.

A més, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, l’IRTA, assessora a Dunia en la selecció dels projectes candidats a ser cofinançats, segons criteris de sostenibilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: