Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Penedès TV i Ràdio Vilafranca han completat tots els directes de La Irrepetible

Penedès TV i Ràdio Vilafranca han completat tots els directes de La Irrepetible

Aquest dilluns, 31 d’agost, dia de Sant Ramon Nonat ha estat el tercer i darrer dia de realització de les accions simbòliques de Festa Major que els administradors del 2020 han organitzat.

Els actes principals s’han realitzat a l’església i el darrer ha estat la missa exequial en sufragi de tots els i les fidels difunts. Una cerimònia que ha presidit el rector de la parròquia de la Santíssima Trinitat de Vilafranca, Josep Puig, que ha estat acompanyat de diversos concelebrants, mossens de les parròquies locals i vilafranquins. El director dels cants ha estat Joan Tarrades. A l’omilia, mossèn Puig, ha fet referència a Sant Fèlix, que acompanya cada any la cerimònia del 31 d’agost recordant aquells vilafranquins que han traspassat en el darrer any.
Tot seguit les pregàries han estat acompanyades del credo cantat, una composició de mossèn Lluís Romeu, que va ser oncle del mossèn vilafranquí, Joan Vinyeta. La música l’interpretava l’organista Isidre Vallès.
Després ha estat el torn de l’eucaristia i els fidels han rebut la comunió amb dues fileres i quatre capellans, amb mesures de distanciament i amb una única pronuncia del cost de crist com a mesures de prevenció per la covid-19. La cerimònia ha estat la darrera amb presència davant de l’altar de la figura de Sant Fèlix, una escultura obra de l’artista Josep Ricard, mort aquest 2020. Ricard va fer l’any 1959 l’actual figura del sant, rèplica d’una petita talla que es conserva en el museu d’època barroca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: