Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium en ruta ha tingut una bona acollida a Sant Sadurní i a Vilafranca

Inspirat en el bibliobús d’Òmnium dels anys 70, s’ha programat una campanya a través de la qual interpel·la la societat civil per tornar a aixecar el país.

La caravana recorre una quarantena de municipis durant l’estiu per reclamar l’amnistia i l’autodeterminació, posant la cultura i la cohesió social al centre de tot.
Dijous arribava a Sant Sadurní i divendres a la tarda a Vilafranca.
Sempre respectant les mesures sanitàries i els protocols de seguretat i pendents de l’evolució de la pandèmia, “Òmnium en ruta” oferia als dos municipis penedesencs un tast de les diferents activitats i projectes que l’associació té en marxa de manera regular. L’equipament mòbil comptava amb tres mòduls, un escenari, un camió de cuina sobre rodes i una graderia per al públic on es garantien les distàncies de seguretat entre els assistents. També s’hi podia veure l’exposició El mapa de la repressió, que mostrava la repressió que s’ha patit en el marc del procés sobiranista, des del Referèndum de l’1 d’octubre del 2017 fins a la resposta post sentència a finals del 2019.
L’acte començava a les 6 de la tarda amb un espectacle de micro-teatre destinat al públic més jove, que s’endinsava en el món del circ fet per dones.
Un dels eixos vertebradors de la ruta és la cultura i per això hi havia la presentació del Premi Sant Jordi de novel·la 2019, ‘Les amistats traïdes’, amb la presència del seu autor, David Nel·lo.
A Vilafranca es va fer un debat sobre cohesió social amb la intenció de donar veu a la població més vulnerable que ha vist agreujada la seva situació arran de la crisi actual.
El balanç dels actes a Vilafranca i a Sant Sadurní ha estat positiu.
Per finalitzar l’actriu vilafranquina Maria Rodríguez oferia una lectura dramatitzada de cartes de presos franquistes i els seus familiars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: