Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alberg humanitari per la verema entra en marxa amb un protocol especial per la Covid-19

L’alberg, que està situat al pavelló d’hoquei, compta amb 50 places i es va posar en marxa el passat divendres.

Des de fa deu anys, Creu Roja Alt Penedès és l’entitat encarregada de muntar aquest alberg humanitari per cobrir les necessitats d’aquelles persones que vénen a la comarca a la recerca de feina per la verema. L’alberg, que està situat al pavelló d’hoquei, compta amb 50 places i es va posar en marxa el passat divendres.
Aquest any, a causa de la situació sanitària, la comissió de la verema ha establert un protocol especial per evitar el contagi del coronavirus.

L’alberg de Creu Roja és, doncs, exclusivament per a persones que estan a la recerca de feina i la rebuda d’aquestes persones es fa seguint un circuit molt similar al d’altres anys, amb la novetat de la incorporació del protocol sanitari.

La campanya de la verema es presenta enguany diferent a la dels anys anteriors per la situació sanitària però també per altres factors, com que hi ha menys raïm per collir i més contractació local.

Creu Roja té una llarga experiència en dispositius com aquest de l’alberg per la verema. Les persones que hi accedeixen aquest any han de tenir la prova PCR feta però, en el moment d’entrar al recinte, poden estar esperant el resultat, com explica la presidenta de l’entitat a l’Alt Penedès Àngels Matas.

En el cas que el resultat del PCR sigui negatiu, la persona pot passar a instal·lar-se a la zona «100% neta». En el cas que el resultat fos positiu, s’activa el 061 i aquella persona queda aïllada fins al seu trasllat a l’Hotel Salut de l’Hospitalet de Llobregat.

Creu Roja compta amb tècniques i persones voluntàries que s’encarreguen de rebre els usuaris de l’alberg i acompanyar-los mentre estan a la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: