Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FCF fa públic el calendari i el pla de competició de la propera temporada

Un dels dubtes ara mateix és com es completarà el grup penedesenc de 3a Catalana, que té assegurats a 14 dels 16 equips que el conformen. Molt probablement s’omplirà amb equips d’altres demarcacions.

L’inici de les lligues de futbol s’endarrereix una setmana respecte el curs passat, fins el 21 i el 22 de setembre i aquestes finalitzaran en unes dates gairebé idèntiques a l’últim final de lliga, el 17 i 18 de maig. Així doncs, queden menys de tres mesos perquè la roda del futbol torni a girar.

A partir del 17 i el 18 de maig, estan previstes quatre setmanes per la disputa de les promocions d’ascens, que arriben amb canvis importants especialment a Quarta Catalana. A Tercera, la comarca tornarà a tenir un grup de 16 equips: el primer pujarà directe i s’afegiran els sis guanyadors de les eliminatòries d’ascens que disputaran els segons de cada grup, i els sis millors 3rs classificats del conjunt de grups, amb dues rondes eliminatòries i format d’anada i tornada.

Des de Quarta ascendiran a Tercera Catalana els campions de cada grup i els guanyadors de les eliminatòries d’ascens que disputaran els classificats en les posicions 2a a 5a de cada grup, enfrontant-se a doble partit en la primera eliminatòria 2n contra 5è i 3r contra 4t; i en la segona eliminatòria els guanyadors de la primera, també a doble partit.

Pel que fa als descensos de categoria, a la Lliga Elit baixaran els 4 últims classificats d’aquesta lliga de 16 equips. A Primera Catalana, també amb grups de 16, baixaran els quatre últims. I pel que fa a la Tercera Catalana, en principi també està previst que baixin els quatre últims.

Una altra de les modificacions importants, arriba a la Copa Catalunya, que unifica l’absoluta i l’amateur en una de sola. Per tant, la disputaran els equips des de Primera Divisió fins a Tercera RFEF, juntament amb els equips campions de grup de les categories de Lliga Elit, Primera Catalana, Segona Catalana, Tercera Catalana i Quarta Catalana en la temporada 2023/2024.

Aquesta modificació és la que va permetre l’Hortonenc, campió de Quarta, participar a la present edició de la Copa Ràdio Vilafranca. Amb l’anterior format, l’equip haguès començat a disputar la Copa Amateur a principis de juny, fent incompatible la seva participació a les dues. Ara, amb la supressió de la Copa Amateur, el nou torneig viurà les seves primeres rondes de l’1 al 15 de setembre.

D’altra banda, les lligues tenen quatre aturades previstes per festius: pel pont, el 7 i 8 de desembre; per Nadal, 28, 29 de desembre i 4 i 5 de gener; per Carnestoltes, 1 i 2 de març; i per Setmana Santa, 19 i 20 d’abril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: