Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ex-alumnes de l’il·lustrador Francesc Salvà fan un llibre amb alguns dels seus dibuixos

El mateix dia que li van fer entrega del recull d’il·lustracions, Francesc Salvà va morir.

Els ex-alumnes de la classe Petit Príncep de l’escola Vilarnau de Sant Sadurní que van tenir com a professor de plàstica el recentment traspassat Francesc Salvà li han volgut fer un homenatge. Tot va començar en els primers dies de confinament, tal i com explica l’ex-alumne Toni Romeu, quan un grup de whatsapp de la classe el Petit Príncep, en el que també hi eren el professor Francesc Salvà i la seva companya, Lourdes Sogas, es va reactivar. El 18 de març, recorda Romeu, Salvà i Sogas van iniciar una conversa diària amb l’objectiu de reprendre el contacte amb els ex-alumnes i tot enviant dibuixos fets pel mateix Francesc Salvà.
La classe Petit Príncep va voler agrair el regals que els seus professors els estaven fent durant el confinament i van proposar-se dur a terme dues iniciatives. Per una banda, organitzar una exposició per les Fires de Sant Sadurní amb tots els dibuixos rebuts, al voltant de 400, i d’una altra banda, fer un llibre per a recopilar les il·lustracions del Francesc Salvà. La idea era fer-li entrega del llibre el mateix dia de la inauguració de l’exposició aquest mes de setembre però el passat 19 d’agost es van assabentar que Salvà estava molt malalt i no van dubtar a fer-li entrega del regal. Aquell mateix vespre va morir.
Romeu recordava la figura de qui en el seu dia va ser el seu professor però a la vegada un dels il·lustradors més importants de Catalunya.
L’exposició havia de ser inaugurada el proper 5 de setembre però amb la sobtada mort de Francesc Salvà aquest mes d’agost, han volgut ajornar-la. Els seus ex-alumnes tenen clar que quan passi un temps prudencial tiraran endavant aquesta exposició que forma part del regal que li volien fer al professor que els va tornar a reunir en temps difícils com van ser els mesos de confinament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: