Dissabte, 8 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’associació Vilanimals reclama la creació d’una brigada de protecció animal

Vilanimals Vilafranca ha demanat a l’Ajuntament la creació d’una nova brigada de protecció animal per tal de donar compliment a l’ordenança municipal que es va aprovar ara fa dos anys

Des de l’associació vilafranquina i també des de Gats Penedès de Sant Sadurní d’Anoia es considera que una brigada d’aquestes característiques faria disminuir el número d’abandonaments i de maltractaments.

Vilanimals explica que la funció de la brigada hauria de ser informativa i de seguiment dels casos més greus. Fins i tot plantegen a l’Ajuntament la possibilitat de dotar a aquesta brigada de persones expertes que tenen contacte de manera habitual amb l’associació.

El fenòmen de l’abandonament i el maltractament animal continua ben viu a la nostra societat, malgrat que en els darrers anys la ciutadania està més conscienciada del problema. Des de Vilanimals es recorda que en països on funcionen des de temps aquest tipus de brigades, les xifres d’abandonaments són gairebé testimonials.

Els representants de l’associació esperen poder presentar el projecte a l’Ajuntament en pocs dies. Tenint en compte que l’ordenança municipal es va aprovar fa dos anys, tant des de Vilanimals com des de Gats Penedès esperen que la seva demanda sigui escoltada. Invertir en una brigada de protecció animal faria, segons les associacions, reduir la despesa que es destina als centre d’acollida.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: